Vinterkonsert med Samara – ett musikaliskt möte mellan Norden och Mellanöstern

By 12 november, 2022 Blogg
Bild på de sex medlemmarna i bandet Samara

Sommaren 2021 gav Samara en bejublad konsert på Fåfängan. Nu är de ute på Sverigeturné så vi passar på att bjuda in denna fantastiska, svängiga ensemble igen. Eftersom Fåfängan är stängt för vintern så ordnar vi konsert på Träffen istället.

Samara blandar traditionell och nyskriven musik från Mellanöstern och Norden. Med sång på arabiska, svenska, finska och kurdiska ackompanjerat av dragspel, oud, saxofon, slagverk och bas bjuder de på en säregen och medryckande mix att gråta, skratta och dansa till.

Bandet har turnerat flitigt både i Mellanöstern och Sverige och fått oerhört starkt gensvar från publiken genom sin unika sammansättning och skickliga musikalitet.

Samara består av den kurdiska sångerskan Avin Omer som också sjunger på arabiska och persiska, den palestinske slagverksvirtuosen Youssef Hbeisch, oudspelaren Ahmad al Khatib, Larisa Mönttinen Ljungkrona på dragspel och finsk runosång, Sten Källman på diverse saxofoner och Stefan Bergman på bas.

Kolla in bandet här:

SAMARA trailer 2022

PRIS: 220kr, Barn och ungdom upp till 19 år 20kr. Grupprabbatt finns för grupper på minst 6 personer, kontakta info@fafangan.se

KÖP BILJETTER HÄR: https://secure.tickster.com/sv/p9zy4ak4448hpek/products
Biljetter kan även köpas på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå samt på plats tidigast en timme innan konserten.

ÖVRIG INFO:
Konserten är ca 2 timmar lång inklusive paus. I pausen serveras tilltugg och lättare mat från Mellanöstern och Somalia.