Vanliga frågor inför besök på Fåfängan

När släpper ni in publiken?

Insläpp på själva scenområdet sker vanligtvis 15-20 min innan evenemanget. Innan dess kan man fika eller äta en bit mat i trädgården och ta ett glas vin.

Bör man ta med egen stol?

Nej. Publiken sitter på bänkar. Egna stolar bör helst inte tas med då utrymmet mellan bänkarna är begränsat och gångarna måste hållas fria.

Hur gör ni om vädret ser ut att bli dåligt?

Eftersom publiken sitter under bar himmel så är det kläder efter väder som gäller. Det finns sittunderlag och filtar att låna. Paraply får användas med förbehållet att du inte skymmer sikten för den som sitter bakom. Om det ser ut att bli riktigt oväder kan det hända att evenemanget flyttas till annat datum eller till en annan scen. Detta annonseras i så fall senast ett dygn i förväg via Fåfängans facebooksida och webbsida.

Behöver man förbeställa mat innan ett evenemang?

Ja, det bör man, om man vill vara helt säker på att få mat. Standardmaten vid evenemang är grillad hamburgare där du kan välja mellan kött och halloumi.
Förboka din mat genom att mejla marcus@smakimperiet.se.
Läs mer om caféets meny här.

Får man ta med hunden på Fåfängans evenemang?

Ja. Om hunden kan hålla sig lugn och inte blir stressad av folk och ljud går det utmärkt att ta med den på våra evenemang. Den måste förstås hållas kopplad.

Får man ta med mat och dryck från caféet in på scenområdet?

Jajjemen, det får man.

Var parkerar man bilen?

Det finns en parkering i slutet av Fåfängans väg, till höger precis innan Mikaeliskolan, som vi lånar av skolan sommartid. Det är alltså den allra sista raden med parkeringsrutor på denna stora parkering. Är raden full är närmaste parkering Region Sörmlands betalparkering vid Visornas väg, dvs innan du svänger in på Fåfängans väg.

Hur tar man sig upp till Fåfängan om man är rörelsehindrad?

Rörelsehindrade kan få parkera i backen precis nedanför Fåfängan men det innebär att man får köra på gång- och cykelvägen för att komma dit, och det måste förstås göras med stor hänsyn till gående och cyklande. Vi tittar på en bättre lösning tillsammans med Nyköpings kommun men just nu är det så här det ser ut.

Finns det toaletter?

Fåfängan har två utedass varav ett är handikappanpassat. Detta är placerat i trädgården i anslutning till den övre entrén. På andra sidan cykelbanan, ca 10 meter in i skogen, hittar du vårt andra dass.

Får man ta med sig egen mat och dryck till Fåfängan?

Nej. Hela Fåfängans trädgård och scenområde tillhör caféets serveringsområde. Utanför caféets öppettider är du välkommen att gå in i trädgården med en kaffekorg, men alkohol får aldrig tas med till området.

NOTERA: Rökförbud råder på Fåfängans område årets alla dagar.