Om Fåfängan

På en höjd intill Nyköpingsån, precis där naturreservatet Hållet öppnar sig mot söder ligger två gamla torp omgärdade av en vild trädgård. Platsen har så länge minnet sträcker sig kallats Fåfängan. Sedan 2011 är det en plats för rekreation och inspiration med en vital kulturscen och ett litet trädgårdscafé.

En upplevelse för alla sinnen

Fåfängans berättelse, såsom vi känner platsen idag, tar sin början år 2011. Då bestämde sig bröderna Isak och Love Blomster för att rusta upp de förfallna torpen från slutet av 1700-talet och ta sig an den igenvuxna trädgården och här skapa en kulturell oas för Nyköpingsborna.

Sedan dess har Fåfängan blivit en alltmer etablerad kulturscen i Nyköping som bjuder på en mängd evenemang i olika genrer och för olika målgrupper. Men även möjligheten att få komma till Fåfängan för en lugn stund i lantlig miljö och njuta av en fika i en härlig trädgård har visat sig ha ett stort värde för många människor.

Bröderna Blomsters vision förvaltas och vidareutvecklas idag av nya Fåfänganfantaster i den ideella kulturföreningen Fåfängan.

Gå med i föreningen

Var med och bidra till Fåfängans framtid…

Fåfängans kulturförening

Boka Fåfängan

Boka Fåfängan till en privat tillställning; fest, konferens eller bröllop?

Boka Fåfängan