Fåfängans program

Här hittar du sommarens program och länkar till biljettförsäljningen.

Vill du lyssna in dig på sommarens program så hittar du vår spellista på Spotify här. In och lyssna och upptäck nya favoriter!

Fåfängans podd

Spotify och Soundcloud

Du har väl inte missat att Fåfängan har en podd där vår Jörgen Leidebrant intervjuar sommarens artister?

Nytt för i år är att du som lyssnar har chans att vinna fribiljetter till konserten med artisten ifråga genom att lyssna noga på vad som sägs, hitta svaret på frågan som ställs på slutet och vara snabb att mejla in det till oss.

Lyssna här!

Christian Kjellvander

Söndag 16 juni 16.00

Med en pondus sprungen ur snart tre decennier som skivartist fortsätter Kjellvander att besjunga både det stora och det lilla med sin patenterade barytonröst; alltid med en melankoli som både tröstar och skaver.

Läs mer och köp biljett här!

Allsång med Bengan & Malin

Onsdagarna 19 & 26 juni samt 3 juli 18.30

Vi välkomnar Malin och Bengan tillbaka till Fåfängan för fjärde året i rad! Duon bjuder på traditionella och blivande traditionella allsånger samt ett kortare musikquiz.

FRI ENTRÉ

Marit Bergman

Torsdag 27 juni 19.00

Med både fjolårsfärska albumet ”Här kommer vargen” och Så mycket bättre-medverkan i bagaget kommer prisbelönta poplegenden Marit Bergman till Fåfängan. Det blir musik från hela solokarriären som nu sträcker sig över mer än två decennier av känslosam, berörande och angelägen popmusik.

Läs mer och köp biljett här!

Vilma Flood

Fredag 28 juni 19.00

Sångerskan och låtskrivaren Vilma Floods djupa och vibrerande röst har förmågan att greppa tag i vem som helst. Med sin egna blandning av blues, folk och pop skapar hon musik som är varierad på ett skönt och befriande sätt. Från kraftfullt ös till det lugna, vemodiga och vackra. Alltid med ett akustiskt driv i botten.

Läs mer och köp biljett här!

BLI MEDLEM

Stötta Fåfängan och få rabatt!

Genom att bli medlem i föreningen är du med och stöttar Nyköpings grönaste oas och får dessutom rabatt på våra evenemang!

Läs mer och bli medlem här!

Stiko Per Larsson

Torsdag 4 juli 19.00

Stiko Per tar aldrig de vanliga vägarna, han hittar sina egna. Han har vandrat till fots på turné genom Sverige i tolv år och samlat in över två miljoner kronor till SOS Barnbyar och Barncancerfonden. Han har tolkats av Svenne Rubins, sjungit på skridskor inför fullsatta ishockeyarenor, gjort duetter med Peter LeMarc, bildat band med Kalle Moraeus och varit med i Melodifestivalen…

Läs mer och köp biljett här!

Iiris Viljanen

Lördag 6 juli 19.00

Finlandssvenska kompositören och pianisten Iiris Viljanen har genom sitt ärliga och säregna uttryck nått framgångar med allt från sitt Grammisvinnande album ’Den lilla havsfrun’ till en roll i teateruppsättningen ’Det vilda’ på Orionteatern. Under åren har Iiris Viljanen byggt upp ett rykte som en av Sveriges främsta liveakter.

 

Läs mer och köp biljett här!

David Urwitz

Lördag 20 juli 19.00

I drygt femton år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. Genom åren har han skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik. Under hösten 2022 släppte han sin åttonde skiva, “Som om inget hade hänt”.

Läs mer och köp biljett här!

Sofia Karlsson

Söndag 21 juli 16.00

Sofia Karlsson är utan tvekan en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld till bredden av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige.

Läs mer och köp biljetter här!

Franska trion

Torsdag 25 juli 19.00

Franska trion återkommer till Fåfängan! Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken rör sig från det våldsamma och aggressiva till det mjukaste viskningar, där man kan höra en knappnål falla. Texternas personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande.

Läs mer och köp biljett här!

Miss Winter

Fredag 26 juli 19.00

Nyköpingsbandet Miss Vinter består av Anna, Linda och Jenny – tre sångerskor med passion för harmonier och countrymusik. Efter stora radioframgångar har Miss Winter nu spelat runtom i hela Sverige och utomlands. Musiken är countryfierad pop, mycket stämsång och spelglädje.

Läs mer och köp biljett här!

Oscar Danielson

Lördag 27 juli 19.00

Han är en kritikerfavorit och hyllad liveartist som turnerat flitigt i Norge och Danmark, men i Sverige är Oscar Danielson fortfarande något av en gömd pärla, trots att hans låt ”Besvärjelse” spelats över 3 miljoner gånger på Spotify. Hans texter berättar om människor i mitten av livet, barn, livspusslet och den ständigt tickande klockan, varje rad präglad av Oscars subtila humor och välkomponerade fraser.

Läs mer och köp biljett här!

Den inbillade sjuke

Söndag 4 augusti 18.00

Kulleteatern levererar Molières fartfyllda komedi om hypokondrins och familjelivets glädjeämnen i ett färgsprakande farstempo! …och när det visar sig att halva ensemblen är sjuk på riktigt, blir det ett styvt jobb för skådespelarna som måste spela flera roller och byta både karaktär och kläder!

Biljetter släpps inom kort! Håll utkik!

Songs of Boda

Fredag 9 augusti 19.00

Songs of Boda är singer-songwritern Daniel Skoglunds musikaliska utpost. Boda vilar med åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen och har jämförts med både The Band, War on Drugs och Eric Clapton och har beskrivits som ”en av landets främsta förvaltare av klassisk singer-songwriterrotad countryrocktradition och skapar stor konst av små händelser ur vardagen”.

Läs mer och köp biljett här!

BLI MEDLEM

Stötta Fåfängan och få rabatt!

Genom att bli medlem i föreningen är du med och stöttar Nyköpings grönaste oas och får dessutom rabatt på våra evenemang!

Läs mer och bli medlem här!

Mattias Nordkvist

Lördag 10 augusti 19.00

I december 2023 släppte Mattias sitt tredje album med titeln ”Karmafallet”. Det firades med en konsert på Culturum samma dag. Det var också slutet på ett mångårigt samarbete med just den sättningen musiker.
Nu skrivs nya sånger inför kommande album och i väntan på det gästar Mattias Fåfängan med en avskalad konsert med Jonas Gustavsson på gitarr och Anton Lundell på piano.

Läs mer och köp biljett här!

SunYears

Fredag 23 augusti 19.00

SunYears är Peter Moréns soloprojekt och musiken kan beskrivas som en blandning av folk, The Beatles och psykadelisk jangelpop. Den melodiska visdomen i musiken kommer garanterat uppskattas av de som redan är ett fan av hans arbete i Peter Bjorn and John. I soloprojektet gräver han djupt i musiken från sitt förflutna och tar med sig en rad spännande nya medarbetare för att leverera en samling låtar som känns omedelbart tidlösa, precis som den bästa musiken gör.

Läs mer och köp biljett här!

Standup!

Onsdag 28 augusti 19.00

Elinor Svensson bemästrar den svåra konsten att blanda in en gnutta sårbarhet i råa och skamlösa
skämt, alltid med ett imponerande sinne för humor. Elinor har hörts i Tankesmedjan i P3 och gör just nu succé med krimpodden ”Vad blir det för mord?”
Marcus Thapper är Sveriges roligaste östgöte. Han är komiker och gör poddar som tex ”Godmorgon!”
och ”Genom ljuva livet” som handlar om IFK Norrköping.
Elinor och Marcus har tidigare gjort humorföreställningen ”ALLT” tillsammans och nu kommer de till oss
på Fåfängan för en sensommarkväll i skrattets tecken.

Läs mer och köp biljett här!

PUNKFEST!

Lördag 31 augusti 18.00-22.00 ca

Vi avslutar sommaren med en kväll i trallpunkens tecken – det börjar ju bli tradition!

Björnarna är svensk easy-listening punk från Uppsala. Med högt tempo och ljuv stämsång inbjuder de till allsångsrefränger, storslagna melodier och finurliga ordlekar. Allt som hör trallpunken till plus extra allt.

Total Egon är Mart Hällgrens enmansband. Martin är också känd som sångare, basist, låtskrivare och frontman i trallpunkbandet De Lyckliga Kompisarna. Kvällen till ära kompas han av Björnarna.

Och sist men inte minst, Nyköping/Oxelösunds egna Dick Lundberg & Solidariteten! Med ett nytt nysläppt album, tar de tillfället i akt att leverera grym musik där visa möter punk.

Läs mer och köp biljett här!

Hitta hit

Promenera eller cykla längs nyköpingsån eller parkera vid Mikaeliskolan.

Hitta rätt

Gå med i föreningen

Var med och bidra till Fåfängans framtid…

Fåfängans kulturförening