Valborg på Fåfängan 2024

By 14 april, 2024 Blogg

Enligt stolt Fåfängantradition inleds säsongen på Fåfängan med ett ordentligt valborgsfirande den 30 april! Med brasa, musik och aktiviteter för stora och små firar vi att våren är här, att caféet öppnar och sommaren väntar runt hörnet med ett digert kulturprogram.

Finbesök i brasbacken
I år gästas brasbacken av folk-vokalgruppen Irmelin! Med rötter i den nordiska folkmusiktraditionen har trion utvecklat ett alldeles eget sound där kulning, snirkliga trestämmiga koraler och nordisk folkblues samsas med polsketrallar och kärleksvisor. Irmelin har gett ut fem album och har turnerat i Europa, Asien och Nordamerika samt medverkat i TV, radio och teaterföreställningar.

Glädjande är att valborgsfirandet efter ett par års uppehåll nu åter har en vårtalare. I år är det Marcus Pehrsson (s), ordförande för Kultur- och fritidsnämnden som officiellt inviger våren. Elden tänds av Fåfängans vårkör som sjunger välkända vårvisor tillsammans med alla som vill. Därefter tar husbandet Tistel över och underhåller tills elden falnar.

Tider:

15.00 – Caféet öppnar för säsongen

17.00 – Chokladhjul, bollkastning, tipspromenad och sockervaddsförsäljning drar igång

17.45 – Vårtal av Marcus Pehrsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

18.00 – Konsert med vokaltrion Irmelin

18.45 – Sommarens program på Fåfängan presenteras

19.00 – Bransan tänds av Fåfängans vårkör

19.20 – Musikkollektivet Tistel spelar