Grattis till vinnarna i tipspromenaden!

By 2 maj, 2023 Blogg

Det var en klurig tipspromenad för de vuxna på valborgsfirandet i år! Endast två hade alla rätt och kammade därmed hem förstapriset, 6 st fribiljetter till sommarens evenemang.

Delar på förstapriset gör Lara & Erik Stålnacke

Tvåa efter lottning, med 11 rätt, är Cecilia Sandgren, som vinner fyra fribiljetter till sommarens evenemang.

Trea efter lottning, med 11 rätt, är Ranya & Rebin Taleb Aziz, som vinner två fribiljetter till sommarens evenemang.

Grattis!

Här följer de rätta svaren på tipsrundan:

Fråga 1: Fredagen den 2 juni så inleder Det är kärlek Fåfängans konsertsommar. Det är ett artistnamn för David Wingren, som kommer från Norrköping. Vilken känd svensk grupp/artist, som också kommer från Norrköping, har sin allra sista spelning där i sommar?

Rätt svar: Eldkvarn

—–

Fråga 2: Frida Braxell står på Fåfängans scen söndagen den 11 juni. Hon har gjort en uppmärksammad låt om silvertejp. Det finns ett annat ord för silvertejp, vilket?

Rätt svar: Duct-tejp

—–

Fråga 3: På punkkvällen fredagen den 16 juni kommer bland annat Ulke att spela akustiska versioner av låtar från sin tid i de klassiska punkgrupperna Strebers och Dia Psalma. Vad brukar den typ av punk som dessa band spelade kallas för?

Rätt svar: Trallpunk

—–

Fråga 4: Dina Grundberg spelar söndagen den 18 juni med en jazztrio. Hon har jämförts med artister som Barbro Hörberg och Monica Zetterlund. En av de mest välkända sångerna med Zetterlund är “Sakta vi gå genom stan”. Vem har skrivit texten till den?

Rätt svar: Beppe Wolgers

—–

Fråga 5: Onsdagen den 21 juni spelar Amena och Samira Manners på Fåfängan. Amena (Amena Aslameai) slog igenom i Idol 2021. Året efter fick hon gästa en mycket känd artist inför ett fullsatt Ullevi. Vilken artist?

Rätt svar: Håkan Hellström

—–

Fråga 6: Söndagen den 25 juni så spelar gruppen Grovdoppa Allan Edwall-låtar på Fåfängans scen. Allan Edwall är mest känd som skådespelare men har på senare år uppmärksammats allt mer för sina visor. Vilken annan svensk sångare har gett ut en skiva med tolkningar av Allans låtar?

Rätt svar: Stefan Sundström

—–

Fråga 7: Amanda Ginsburg spelar på Fåfängan onsdagen den 28 juni.
Inom vilken genre är hon känd?

Rätt svar: Jazz

—–

Fråga 8: Söndagen den 9 juli spelas Romeo och Juliet på Fåfängan som en enmansföreställning med skådespelaren Nicklas Lantz. Hollywoodfilmen Shakespeare in love skildrar hur pjäsen kom till. Vem spelade rollen som Shakespeare?

Rätt svar: Joseph Fiennes

—–

Fråga 9: Land Of Trees (Marcus Friman) är en singer/songwriter med ett akustiskt sound som spelar på Fåfängan måndagen den 24 juli. Sverige är sannerligen ett land med många träd. Vilket är vårt vanligaste träd?

Rätt svar: Granen

—–

Fråga 10: Söndagen den 30 juli så spelar gruppen Fröken Elvis på Fåfängans scen. På sitt första album så tolkar gruppen låtar av Elvis Presley på svenska. Vad heter låten “Psykopat” i original?

Rätt svar: (You’re the) devil in disguise

—–

Fråga 11: Lördagen den 12 augusti så spelar Henning Ejnefjälls band Armadillo King på Fåfängan. Vilket djur heter “armadillo” på engelska?

Rätt svar: Bältdjur

—–

Fråga 12: Den finlandssvenska gruppen Vasas Flora & Fauna spelar på Fåfängan lördagen den 26 augusti. Vilken sångerska, som nu satsat på en solokarriär, sjöng förut i gruppen?

Rätt svar: Iris Viljanen