Teaterparken under festivalen Park till park

Under två dagar i augusti lämnar vi vår lummiga oas ovanför Perioden för Teaterparken och tar med hela vårt koncept och särprägel med blandat scenprogram, kvalitétsmarknad, skaparverkstad, chokladhjul och andra familjeaktiviteter!

Nedan kan du läsa om artisterna som gästar oss i Teaterparken och vilka tider de spelar på. Tider för marknad och servering hittar du längst ner på sidan!

Det stora programmet för hela festivalen hittar du här.

Fyra Ess

Fredag 18 augusti 15.00

Fyra ess är en nyskapad grupp som blandar eget material med lånat. Här möts visa och pop, rock och jazz, musikal och soul. Fyra individer med en gemensam vision, mer kärlek åt folket!

PiVO

Fredag 18 augusti 16.00

Pivo är en trio glada gubbar som spelar medryckande folkmusik från när och fjärran, mest Sörmland, och har tidigare satt guldkant på Fåfängans höstmarknad.

Fränder

Fredag 18 augusti 17.30

Uppsalabaserade Fränder består av vänner och familj som med musiken som kraft har funnit varandra över skog och hav. Med tunga groove, förföriska sångstämmor och kreativa arrangemang väver de in lyssnaren i sitt alldeles egna musikaliska landskap.

Leif Brixmark & New Holland Band

Fredag 18 augusti 19.00

En musikalisk häxkittel där den svenska vistraditionen bubblar ihop med grekisk musik, klezmer, jazz och blues, toppat med Leif Brixmarks målande
lyrik och serverat med detaljerat utsmyckade arrangemang.

Spöket i köket

Fredag 18 augusti 20.30

Tiomannabandet Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny urkraft på  folkmusikscenen i Norden. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential som hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar.

Glitz & Glam

Fredag 18 augusti 22.15

Kom och låt dig förföras av fantastiska drag- och burleskartister som tar dig med på en fartfylld resa med humor, glitter och fantasi! Denna show är till för både de som är nyfikna och de som är väl beresta inom burlesken och dragvärlden. Obs! Ej för barn. Inträde 100 kr.

Skaffa biljett här!

Allsång med Bengan & Malin

Lördag 19 augusti 12.00

Bengan och Malin har sedan ett antal somrar tillbaka underhållit med allsång på Fåfängan så självklart ska de få ta plats på scen även i Teaterparken! Det blir lättsjungna och härliga klassiker att lyssna på eller sjunga med i. Kanske även ett quiz om det hinns.

Pridetåget passerar teaterparken

Lördag 19 augusti ca 13.15-13.30

Nyköping Pride är en hyllning till gemenskap och kärlek. Tåget startar lördag 19 augusti klockan 13.00 i Nils Oscarparken och fortsätter sedan via Teaterparken till Stora Torget där den avslutas med ett kortare scenprogram.

Röda Korsets Modevisning

Lördag 19 augusti 14.00

Second hand på Catwalken!

Röda Korset visar kläder från secondhandbutiken. Att handla second hand bidrar till hållbarhet – kläderna används längre. Välkommen på en färgsprakande show i både mode och retro!

Prideshow

Lördag 19 augusti 15.00

En färgglad och barnvänlig dragshow för hela familjen där Liam och Jacob från Teater Skaka får hjälp utav de otroligt karismatiska och talangfulla artisterna Pom-Pom och Phoenix. Tillsammans bjuder de på en glad och glittrande blandning av mellolåtar, mängder av dans, humor och lite allsång!

Jonas Sundström & The BluesBars

Lördag 19 augusti 16.30

Nyköpings alldeles egna blueskung och hans band vilar tryggt i genren, men rör sig även fritt genom rock, soul och pop. Bakom Jonas står en tajt och fast rytmsektion med storebror Peter på bas och vännen Pelle på trummor.

Lisa Lystam Trio

Lördag 19 augusti 18.00

Sveriges hyllade bluesprinsessa levererar blues ända ifrån tårna, kryddad med roots & rock’n’roll. I ryggen har hon sina vapendragare Fredrik ”Skanky Fred” Karlsson & Matte Gustavsson på gitarr och sång.

Double Inn

Lördag 19 augusti 19.30

Katrineholms stolthet Double Inn levererar oförställd irländsk och keltisk folkrock laddad med sådan spelglädje och energi att det är omöjligt att stå still.

Nyköpings finest

Lördag 19 augusti 21.00

Sisters of Soul avslutar festen med fullt band och gäster som kultiverats fram ur den Nyköpingska myllan – Anna Bromée, Alvin Blomberg, Zubaida Solid, Henning Ejnefjäll, Lotta Malmström och Uffe Lundqvist. Det blir förstås en kavalkad av hits och ett j**la drag!

Marknad

Marknad i Teaterparken med konst- och mathantverk samt godis. Chokladhjul och bollkastning. På lördagen blir det även skaparverkstad för barn. Marknaden pågår fredag 15.00-19.00 och lördag 12.00-16.00.

Servering

Fika, lättare mat samt öl, vin och alkoholfritt finns att köpa i Fåfängans café i Teaterparken.

Öppettider: fredag 18 aug  15.00 – ca 23.30 och lördag 19 aug 12.00 – 00.00